Symbooldrama introductie workshop

Ben je geïnteresseerd in een methode, die op een  snelle, dynamische, niet-directieve manier (on-)bewuste gevoelens, conflicten en patronen in beeld kan brengen?
Wil je kennismaken met de krachten van het imagineren middels symbolen?
Dan is symbooldrama iets voor jou.

Wat is symbooldrama (K.I.P.)?

Symbooldrama is een dieptepsychologische psychotherapie, gebaseerd op de psychoanalyse, waarbij gebruik gemaakt wordt van de beeldtaal in de vorm van natuurlijke symbolen.
H.C. Leuner heeft deze methode ontwikkelt. Hij merkte bij het werken met oorlogsgetraumatiseerden, dat de klassieke psychoanalyse voor hen te bedreigend en te beangstigend was, waardoor hun angsten en klachten niet afnamen en soms zelfs verergerden.

Hij combineerde het werken met symbolen (Jung’s werkwijze) met het rustgevende van de natuur en ontwierp de K.I.P. behandelmethode (Katathym Imaginative Psychotherapie). In het Nederlands is dat door zijn navolgers vertaald naar symbooldrama. Het werken met natuurlijke symbolen op een associatieve manier, waardoor een beeldverhaal (drama) ontstaat.
Deze methode is geschikt voor iedere problematiek, maar vooral voor het werken met getraumatiseerden en mensen met persoonlijkheidsproblematiek.

Je gaat in deze workshop ervaren, hoe snel en diepgaand deze methode je innerlijke gevoelens bloot legt (in beeld brengt). Zo ook dat het beeld helend werkt, door de eigenschappen van het symbool, b.v. dat de beek gevoelens kan kanaliseren of juist in beweging (stroming) kan brengen.

Leerdoel:

  1. Bij deze workshop ben je zowel cliënt als therapeut, je leert reeds enkele basis principes van de symbooldrama aan.
  2. Je ervaart wat deze behandel methode inhoudt en hoe snel en diepgaand deze werkt

Deze introductie workshop is de vereiste opstap voor de basisopleiding Symbooldrama.

Eerstvolgende workshop:

Doelgroep: therapeuten, begeleiders, coaches, maatschappelijk werkers, etc.
Studiebelasting:  3 uur (literatuurstudie).
Aanvang: 10.00 uur
Einde: 17.00 uur
Kosten: € 250,00
Docent: Elly Verhoeven-Smeets
Accreditatie: NBVH 12 punten