Drs. Elly Verhoeven-Smeets

Drs. Elly Verhoeven-Smeets

Psychiater- Psychotherapeut-Bowen therapeut Docent symbooldrama-therapie, docent psychopathologie.

In 1986 ben ik afgestudeerd in de psychiatrie in de Bloemendaal kliniek te Den Haag.Tijdens de opleiding kon je de basisopleiding psychotherapie volgen met als specialisatie Rogeriaanse therapie. Tevens heb ik in die jaren de Gestalttherapie opleiding bij Nel in ’t Veld gevolgd.

In 1986 ben ik bij de RIAGG in Eindhoven gaan werken en in 1992 begonnen met een eigen praktijk in Valkenswaard.

Tussen 1986 en 1992 heb ik de groepsdynamische-groepsanalytische therapie opleiding gevolgd.

In 2000 ben ik verhuisd naar Koningslust in Limburg. Doordat ik nu meer ruimte ter beschikking had kon ik de groepstherapie in praktijk brengen.

Van 2004 tot 2007 volgde ik de symbooldrama therapie opleiding, waar ik veel plezier van heb gehad bij zowel de individuele-, relatie/gezins- als groepstherapie. Om samen met de collega de groepen beter te kunnen begeleiden hebben we de groepstherapie opleiding in Turnhout (Belgie) gevolgd. Daarna heb ik een opleiding familieopstellingen gevolgd.

In 2010 heb ik een opleiding Bowen therapie gevolgd. Dit is een holistische lichaamsgerichte behandelwijze, die zeer goed toepasbaar is bij door trauma ontstane lichamelijke (spier-)spanningen.

Ervaring als docent:
2014-2015: ben ik docent psychopathologie bij de NVTH Opleiding te Eindhoven.
2017: bij het Jungiaanse instituut te Nijmegen.
2017: gestart met PsyKon en heb reeds meerdere keren de workshops, na-en bijscholingscursussen en opleiding symbooldrama gegeven.