Persoonlijke ontwikkeling/ leertherapie/ supervisie

Na de opleiding tot therapeut staat voor menige therapeut de persoonlijke ontwikkeling stil. Terwijl je dan juist in je werk meer geconfronteerd wordt met je eigen zijn en kunt vastlopen door je eigen blinde vlekken. Om een burn-out te voorkomen en/of vastlopen in je behandelingen is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen.

Dit kan op meerdere manieren. Psykon biedt de mogelijkheid:

  1. Persoonlijke ontwikkeling (in groepsverband)
  2. Leertherapie (individueel)
  3. Supervisie (individueel of in groepsverband)

UNIEK AANBOD: Trek de stoute schoenen aan en geef je op voor de module

Persoonlijk ontwikkeling voor professionals

Ga het avontuur met jezelf aan.

Loop je vast in je werk of in je persoonlijke leven? Ben je zoekende naar verruiming van je therapeutische mogelijkheden? Wil je proeven aan nieuwe psychotherapeutische methoden?
Dan is deze module zeer interessant voor jou.

Een praktijk gerichte scholing waarbij therapeutische technieken worden verrijkt door de jarenlange ervaring van een deskundige psychotherapeut.

Het bestaat uit een of meerdere blokken van 2 dagen, waarin er op een eclectische manier gebruik gemaakt gaat worden van technieken uit de symbooldrama, Gestalt, familieopstellingen en psychodynamische groepstherapie.  We starten met een blok, bij voldoende interesse worden er meerdere blokken georganiseerd.

OP DEZE DAGEN STA JIJ CENTRAAL

Aan de hand van eigen persoonlijke inbreng komen verscheidene technieken aan de orde.  Het zullen dynamische en interactieve dagen worden, van persoonlijke groei en kennismaking met nieuwe therapie vormen.

Werkwijze:
We starten de  eerste dag door op een ludieke wijze kennis met elkaar te maken. Waarna we aan de slag gaan met de voor jou belangrijke persoonlijke vraagstukken.

Informatie over de gebruikte methoden worden tijdens de lesdagen aan gereikt.

Leerdoel:
Ontwikkeling van je eigen identiteit, als professional en als persoon.

Het blok start bij voldoende aanmeldingen:
U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier. Met de geïnteresseerden zal een datum worden afgesproken.

Doelgroep: Deze scholingsdagen zijn bedoeld voor therapeuten en coaches die hun inzicht in zichzelf aanmerkelijk willen verdiepen en bereid zijn hun eigen persoonlijk en professionele handelen onder de loep te nemen.
Aanvang: 10.00 uur
Einde: 17.00 uur
Kosten: € 250,00  per blok
Docent: Elly Verhoeven-Smeets
Accreditatie: NBVH 12 punten


Leertherapie

Waarom is dit belangrijk?

Dit is belangrijk voor:
• Je persoonlijke welzijn: zodat je niet in een burn-out terecht komt. Je jezelf beter leert kennen. Het versterkt je eigen identiteit en het verbetert je relationele kwaliteiten.
• Het functioneren in je werk als therapeut: Het ontdekken van je blinde vlekken. Het ontdekken van je gevoelige punten bij overdracht en je neigingen tot tegenoverdracht.

Wie zich overvraagt voelt en dreigt vast te lopen in zijn/haar werk als therapeut(-e), is zeker gebaat bij een onderzoek naar zijn/haar eigen persoonlijke patronen in het leven.

De leertherapie zal berusten op meerdere behandelmethoden, zoals Gestalttherapie, symbooldrama, familieopstellingen en psychodynamische technieken, die op een eclectische manier worden toegepast.

Doelgroep: Deze leertherapie is bedoeld voor therapeuten en coaches die hun inzicht in zichzelf aanmerkelijk willen verdiepen en bereid zijn hun eigen persoonlijk en professionele handelen onder de loep te nemen.
Aanvang: Op afspraak
Kosten: € 80,00 per uur
Leertherapeut: Elly Verhoeven-Smeets


Supervisie

Voor wie voornamelijk als zzp-er werkt in de GGZ is het nodig om regelmatig  te kunnen overleggen met collega’s. Bij de meeste opleidingen worden reeds intervisiegroepen georganiseerd, die je na de opleiding nog kunt voortzetten, zodat je niet vastloopt in je eigen blinde vlekken.

Naast deze intervisie is het ook nuttig om individueel of samen met je intervisiegroep, supervisie te zoeken. Ook als groep kun je in vaste patronen verstrikt raken. Als je supervisie zoekt bij iemand met een andere discipline kan dit je / jullie inzicht in de problematiek van de cliënten vergroten en je / jullie visie op de behandelmogelijkheden verbreden.

Zo ook kan het je / jullie kennis van de psychopathologie of de psychodynamiek vergroten.

Supervisie bij PsyKon  geeft je ondersteuning zowel vanuit psychiatrisch als psychotherapeutisch oogpunt. En vergroot je kennis in de psychopathologie.

Doelgroep: Deze leertherapie is bedoeld voor therapeuten en coaches die hun inzicht in zichzelf aanmerkelijk willen verdiepen en bereid zijn hun eigen persoonlijk en professionele handelen onder de loep te nemen.
Aanvang: Op afspraak
Kosten: € 80,00 per uur
Supervisor: Elly Verhoeven-Smeets